Mer från megaloppisen

Såhär fint såg det ut på ett av loppisborden i Solnahallen i lördags. Mon Amie, Blå Eld, Berså, kobror... Nice! Som jag skrev tidigare visste dock många av försäljarna att ta ordentligt betalt.
 
Ett tjusigt satsbord med mosaik. Mosaik är snyggt tycker jag. Jag har en idé om att jag ska köpa ett litet bord på loppis någon gång och klä bordsskivan med mosaik. Vi får se när det blir av. Jag tycker att det är lustigt att den typen av telefon som syns på bilden börjar anses lite cool och retro. För mig känns det inte alls länge sen som den fanns i vart och vartannat hem. Jag tror till och med att jag hade en i min studentlägenhet när jag flyttade till Linköping. Det är förvisso snart sju år sedan... Tiden går fort! Papiljotterna till höger såg jag först nu när jag kikade på fotona. De ser piffiga ut och ser ut att höra hemma på en damfrisering på 50-talet.

Nu får ni har överseende med dåliga bilder men jag tänkte att jag skulle visa några fler saker som jag köpte. Först ut är porslinet ovan. Det är sju delar av Lotus Grå som Bibi Breger har gjort för Gustavsberg. 80 kr fick jag betala, vilket kändes som ett schysst pris för ett uppläggningsfat, tre assietter och tre djuptallrikar.

Två krukor för 50 kr styck blev det också. Nu måste jag bara utveckla mina gröna  fingrar också. För tillfället har jag inte en enda levande växt i min lägenhet. En del att jobba på där alltså...

Megaloppis

I helgen var det megaloppis i Solnahallen och jag var på plats i lördags. Det var jobbigt mycket folk där och jag var blöt av svett när jag lämnade stället. Utbudet var rätt bra med mycket fina grejer. Många av utställarna hade dock enbart kvalitetsgrejer vilket naturligtvis avspeglades i priserna. Trots detta lyckades jag fynda några saker.

Första köpet blev den här lilla söta skålen. Den är ca 6 cm hög och är 13 x 10 cm i "diameter".

Skålen har en stämpel under sig, men jag är inte så bra på att tyda stämplar så jag vet tyvärr inte vad den betyder. Kanske någon kunnig läsare kan hjälpa mig? Jag skulle gärna vilja lära mig mer om stämplar, det kanske får bli mitt sommarprojekt. Jag köpte några saker till som jag kommer att visa senare. Vi ses!

Guldpäron

Guldpäronet i mitten ådrog sig min uppmärksamhet när jag fönstershoppade utanför Pingstkyrkans Second Hand i Örnsköldsvik. Vet någon vad man ska ha i päronet, som verkar vara öppningsbart? Man kanske skulle haft ett guldpäron? Fint att jag fick med ett bibelord också. Det kan vi tänka på nu i helgen.

I samma skyltfönster fanns de här vackra vinglasen. Guldkant och stjärnor - kan det bli bättre? Nej hörrni, nu tar vi helg i det fina vädret. Hyfsat gott det vore med ett glas rosé i solen!

Hur många kryddset behöver man?

Jag har visst glömt att visa de här grejerna som jag köpte på loppisen i Gottne när jag var hemma över påsken.

Ett par ljusstakar eller möjligen små vaser i vitt pressglas.

Och ett kryddset. Det finaste med det är de små flaskorna som man kan ha olja och vinäger i. Jag vet att jag inte behöver fler kryddset men det här var ju så fint.

Hemma hos Malin del 2

Nu är det hög tid för andra delen av Hemma hos Malin. Som jag skrev tidigare finns hur mycket fina och spännande saker som helst i Malins nya hem.

Mycket tid och arbete kommer att krävas för att städa upp bland alla saker men vilka skatter man kan hitta under tiden!

 
I ett av sovrummens fönster står detta vackra ting. Jag vet inte riktigt vad det är - solskydd, insynsskydd (lär inte behövas där det står nu) eller bara en fin prydnad?

Välkommen till älgtrofé-avdelningen!

Snygg taklampa!

I ett hörn står den här bordsklockan. Något svårplacerad om ni frågar mig, men jag kan inte låta bli att tycka om den ändå.

I trappan hänger häftiga landskapsvapen på ett vackert fälltäcke.

Gamla bilder i tjusiga ramar. Det är spännande med gamla foton. Man kan inte låta bli att undra vilka människorna på fotona var och hur de levde. 
 
Och såhär tjusiga är golven i två av rummen. Fotot är taget uppifrån, precis i dörröppningen. Helt rätt att köra fullt ut på blommönstrat tycker jag. Den avskalade, vita inredningsstilen kan slänga sig i väggen!

Händer av porslin

Jag är på jakt efter ett par porslinshänder av denna typ. Jag tänker mig att jag ska lägga örhängen och andra småsaker på dem. Det negativa med händerna på bilden var att det fattades en ganska stor flisa på undersidan. Egentligen inget som syns, men jag tycker ändå att det är tråkigt att köpa saker som är trasiga. Under påskhelgen såg jag ett annat exemplar. Enda problemet med det var att i handkuporna fanns en bild på palmer med tillhörande text: "Las Palmas" eller något liknande. Det kändes inte helt OK heller. Jakten fortsätter!

Helgtips

Jag vet, helgen känns avlägsen, men om ni befinner er i Stockholmstrakten till helgen vill jag ge er ett litet tips på vad ni kan sysselsätta er med. Jag kommer med stor sannolikhet att åka dit en sväng.

Kaffekoppar

Kikade in hos Myrorna i lördags och hittade några fina kaffekoppar som jag dock inte köpte.
En lagom tantig, men charmig, engelsk variant.

En gulddekorerad från Hackefors. Jag vet inte om modellen och/eller dekoren har något namn, men fin är den.

Och slutligen en espressokopp med guldkant från Rörstrand. Heter den Swedish Grace? Jag trodde det, men efter att ha gjort en inte så omfattande efterforskning verkar det som att namnet Swedish Grace kom till på 1990-talet och den här koppen är garanterat äldre än så. Jag är tacksam om någon vänlig själ vill hjälpa mig att reda ut detta.

Helgens miss

Loppisen Skopan i Upplands Väsby, där jag har varit ett par gånger, har en hemsida där de under veckan lägger upp bilder på utvalda delar av det sortiment som kommer att säljas nästkommande lördag. Jag var inte där igår, men kunde inte låta bli att i efterhand kolla in hemsidan ändå. Gissa om jag önskar att jag hade gjort det tidigare när jag såg detta:

Ni förstår vad jag menar va? Ett rosarium! Jag älskar rosarium, eller rosengömmor som de också kallas. Jag har två sedan tidigare men eftersom de är så himla fina skulle jag gärna vilja ha fler. På Skopan har de bra priser också. Jag har sett att de ofta går för över 300 kr på Tradera men jag rekommenderar er att leta efter dessa skönheter på loppisar istället. Där kan man nämligen hitta dem för en betydligt billigare penning.

Front på IKEA

På IKEA finns en bordslampa och en golvlampa som heter Svarva. Lampfötterna består av svarvade träbitar som är trädda på en stomme av ståltråd. Det gör att de kan böjas efter behag. Jag tycker att de är fina!Priset för bordslampan är 995 kr och golvlampan kostar 1495 kr. Lite dyrt för att vara IKEA, men lamporna ingår i företagets senaste PS-kollektion. PS är ett koncept som har skapats för att stärka IKEA:s position som designföretag. Lamporna ovan har formgivits av tjejerna bakom Front Design.


Förutom IKEA-lamporna har Front gjort en hel del andra roliga, mer eller mindre galna, grejer. Bland annat horse lamp, rabbit lamp och pig tray, som ni ser på bilden ovan. Fler av deras prylar kan ni kolla in på www.frontdesign.se. På Inred.se, som dock enbart säljer till företag, finns hästlampan och kaninlampan till försäljning. Hästen kostar 49 244 kr (!!!) exkl. moms och kaninen 3711 kr exkl. moms. Plötsligt känns 1495 för IKEA-golvlampan som ett riktigt schysst pris...

Påskens loppisfynd del 3 (sista delen)

Förra helgens sista loppisbesök var på Annas loppis i Norrflärke - en mysig loppis där man ofta kan hitta fina saker till jättebra priser. Jag börjar med att visa några saker som jag kikade på men inte köpte.

En serveringsvagn för 45 kr. Någon gång vill jag ha en serveringsvagn men den här gången blev det inget köp.

Ett fint och nätt soffbord för 25 kr.

Ett mäktigt gökur.

Nu kommer vi till det jag köpte. Första köpet blev en spik- och trådtavla för 5 kr. Jag tycker att sådana här tavlor är fina, samtidigt som de balanserar på gränsen till smaklöshet. Jag bestämde mig i alla fall för att jag gillar den och slog till.

Två blommiga plåtburkar, den vänstra för 45 kr och den högra för 10. Tänk vad fint att fylla burkarna med hembakta bondkakor och sockerdrömmar. Den fyrkantiga burken är gammal på riktigt medan jag tror att den runda bara försöker se gammal ut. Hur som helst tycker jag att båda var fina. 

Jag köpte även en hjort i trä för 25 kr. Några av er kanske vet att jag älskar djur, både levande och i porslin, trä, plast etc. Den här kommer att passa bra in i samlingen. Någon gång ska jag visa er mina små djur.

Påskens loppisfynd del 2


Efter besöket i Gottne åkte vi vidare in till stan och besökte då Kupan Second Hand. Där köpte jag en liten äppelask för en guldpeng. Den är ca 7 cm i diameter. Jag och min syster hittade även en golvlampa som vi gillade men som ingen av oss behöver eller har plats för. Därför köpte vi den till vår lillebror istället. Tyvärr blev fotot som jag tog på lampan hemskt dåligt...


Syster köpte även sex äggkoppar (två av varje sort) som var väldigt roliga. Luvorna, som är gjorda i filt, fungerar som äggvärmare.

Hemma hos Malin del 1

Vår kompis Malin har nyligen köpt ett hus i vår lilla hemby. Huset håller just nu på att renoveras. Under påskhelgen fick vi äran att inspektera huset. Det var helt fantastiskt spännande! Huset är väldigt stort och minst 100 år gammalt (jag kommer inte riktigt ihåg hur gammalt det är). Hur som helst verkar det som att inget någonsin har blivit slängt i detta hus eftersom det fanns ofantligt mycket prylar där. Huset är som en stor skattkammare, fylld med roliga, spännande, intressanta och fina saker. Jag tog en massa bilder som jag vill visa, men jag börjar med några och fortsätter senare i ett annat inlägg.


Spisen i ett av köken. Notera även den fina näverryggsäcken till höger i bild.


Mycket prylar blir det...


Vackert hörnskåp.


Mäktig kandelaber och fina bilder på väggen.


Det fanns gott om kopparkittlar.


Ett gäng fåglar av olika arter.


Ett hemmabygge (?) i form av en taklampa gjord med ett hjul som bas.


Är inte den här plåtburken fin, så säg!

Förstår ni vilken dröm att få rota runt bland alla prylar i detta hus? Det skulle jag kunna göra i många timmar... Som sagt, mer bilder från Malins hus kommer senare.

Påskens loppisfynd del 1

Jag har haft en fantastisk påskhelg hemma i Norrflärke. Vädret har varit strålande och jag har hunnit umgås med nära och kära. I torsdags åkte jag och syster till vår favoritloppis i Gottne. Där fyndade jag följande grejer:
 En taklampa.


Och en taklampa till.


Två små brickor i teak och sex glasassietter. 3 kr/st för brickorna och 12 kr för halvdussinet assietter. Bra priser!En tallrik med fin tulpandekor.Och en fin djuptallrik som var gratis eftersom det saknades en flisa på undersidan. Då detta inte är något som stör tycker jag att det var jätteschysst att den inte kostade någonting. På Myrorna får man ju ibland betala överpriser för porslin som ser ut att kunna falla i tusen bitar när som helst.

Glad påsk!

Jag har påskledigt och därför blir det lite dåligt med uppdateringar på bloggen. Men håll ut, jag kommer tillbaka. Jag har gjort ett par lyckade loppisbesök här hemma hos mamma och pappa. Bilder kommer...

Hem ljuva hem

Nu tar jag bussen norrut och åker hem på påskledighet. Å, vad det ska bli härligt!Det ska bli jättekul att träffa familj och vänner. Inte minst ska det bli skoj att träffa filurerna på bilderna ovan, Ronja och Klas. Förhoppningsvis hinner jag med ett loppisbesök eller två under helgen också.

Fint porslin


Den här tallriken höll jag i på Myrorna härom dagen. Den tillhör serien Bungalow av Wilhelm Kåge, Gustavsberg. Fin, tycker jag.

Min jobbarkompis papegojan


På mitt jobb har jag en kompis som bor i mitt pennställ. Det är en penna, men på toppen sitter en papegoja som är hemskt fin. Jag har köpt den på Åhléns och jag tycker väldigt mycket om den. Håll med om att den är fin? Jag brukar dock inte ta den här pennan när jag ska gå på viktiga möten.

Vår i luften!Det är helt klart vår i luften nu.

Födelsedagsfirande


Ikväll har vi firat Elin som fyllde 27 jordsnurr igår. Elin hade bakat mycket gott fika och har ett fint kakfat och fina färgglada lyktor.

Second hand-spaning del II

Som utlovat kommer här resten av bilderna på mina favoriter från lördagens second hand-spaning i Linköping.


Fåtöljer och soffor i nätta modeller kan man med fördel leta efter second hand. Det finns nämligen ofta fina sittmöbler till överkomliga priser. Vad sägs om den här för 400 kr?


Armstöden på den här soffan var speciellt fina.


En värmedyna från 50-talet i originalförpackning. Visst är förpackningen fin? Man borde göra så fina förpackningar idag också.


En stor och praktisk byrå där man kan gömma undan ett och annat. 300 kr kostade den.


Slutligen det absolut finaste som butiken hade att erbjuda. Den här golvlampan är helt fantastisk! Den ser lite ut som en manet eller en bläckfisk och den skulle hemskt gärna ha fått stå i mitt vardagsrum om den inte hade kostat 750 kr. Jag tyckte att det var lite väl saftigt...

Second Hand i Linköping


Någon antiksmässa hanns inte med i helgen. Det får bli nästa år istället. Däremot har jag och några av mina käraste vänner haft en mycket trevlig helg i Linköping. Som jag skrev igår hann vi med ett besök på Hjärta till Hjärta som är en sjukt stor second hand-butik. Om ni har vägarna förbi Linkan någon gång rekommenderar jag ett besök där. Otroligt nog gick jag tomhänt därifrån, trots att det fanns en del fint. Jag vill visa er några bilder, men för att inlägget inte ska bli så långt att ni tröttnar delar jag upp det i två delar. Här kommer del ett av "Best of Hjärta till Hjärta":

Ett komplett bålset i glas för 90 kr. Jag vet, det känns lite 80, men det vore ändå ganska trevligt att ha ett litet bålset när man ska bjuda på fest.

Ett bord i string och teak att ställa blommor på. Jag tyckte väldigt mycket om detta bord men jag avstod att köpa det eftersom jag redan har ett blombord, dock i en annan modell. Dessutom var det lite slitet i träet.

En vepa med vackra broderade rosor.

Ett trevligt kryddset för 150 kr. Dels tyckte jag att priset var lite högt, dels fick jag ju världens finaste kryddset i födelsedagspresent och man behöver ju faktiskt inte så många uppsättningar salt- och pepparkar.

Imorgon kommer fler bilder. På återseende!


Mjuka läppar

I väntan på bilder från gårdagens loppisbesök får ni hålla till godo med några fina läppbalsam som jag har hittat. Har man torra läppar blir livet mycket roligare om man får plocka upp någon av dessa tjusiga förpackningar ur jackfickan.


Finfina små muffins innehållande mjukt och skönt läppbalsam. Pris: 29 kr/st.Eller kanske en chokladpralin? Asken med fyra praliner kostar 125 kr.


Fint motiv och skön text på locket till denna läppmjukgörare. 45 kr kostar den. Muffinsarna, pralinerna och den fina asken finns att köpa på Bluebox.se.

Hej från Linköping!

Jag befinner mig nu i Linköping, där jag är på besök hos en vän som ska ha inflyttningsfest ikväll. Eftersom jag själv har bott i Linköping i fyra år känns det lite som att komma hem.

Det har varit fantastiskt fint väder idag och vi har gått på stan, fikat och druckit öl på en uteservering. Det var sådär varmt att man inte kunde ha kofta på sig utan att svettas ihjäl. Mycket trevligt!

Givetvis har vi även hunnit med ett loppisbesök. Vi besökte Hjärta till Hjärta som är en stor loppis som ligger i Tornby i utkanten av Linköping. Imorgon, när jag är tillbaka i Stockholm, lovar jag att visa bilder därifrån. Dessvärre har jag glömt sladden till kameran hemma...

Trevlig lördagkväll!

På bättringsvägen

Idag mår jag mycket bättre men jag är ändå hemma från jobbet idag också, eftersom jag inte vill riskera att smitta någon. Samtidigt som jag vilar mig i form passar jag på att surfa lite efter fina saker. Det finns mycket fint, nedan ser ni några exempel.


Marianne Westman för Rörstrand.


Burkarna tillhör serien Vår Lilla Stad som Anita Nylund har gjort för JIE.


En vas ur Stig Lindbergs serie Karneval.
 
Bilder: Bebop Antik

Sjukling

Bloggen står lite stilla just nu eftersom jag har gått och blivit sjuk. Har drabbats av vinterkräksjukan. 

Nu har Antikmässan i Älvsjö slagit upp portarna och jag och en kompis hade egentligen tänkt åka dit efter jobbet idag. Detta var jag naturligtvis tvungen att ställa in, men jag hoppas kunna klämma in ett besök på mässan senare i helgen.

Arka


Jag tycker att stolen Arka har en väldigt vacker form. Den skulle passa perfekt att ha i hallen som en stol att sitta på när man knyter skorna. Kanske vill man ha en mjuk kudde eller dyna på också. Arka formgavs 1955 av Yngwe Ekström för Stolab. Idag kostar den 4095 kr och den kan exempelvis köpas hos Svenssons i Lammhult.

RSS 2.0