Missa inte: Stig Lindberg på Coop


Coop fyller 110 år och firar detta genom att ge ut en begränsad upplaga prylar med mönstret "Fallande löv" av Stig Lindberg. Priserna är riktigt schyssta:

Kaffemugg, 2-pack: 39,90 (medlemmar) 59,90 (icke medlemmar)
Kökshandduk: 19,90 (medlemmar) 29,90 (icke medlemmar)
Servetter: 19,90 (medlemmar) 24,90 (icke medlemmar)

Nästa vecka börjar grejerna säljas på Coop. Missa inte det!

Saltkråkan

Känner ni igen det här huset? Just det, det är huset på Saltkråkan som familjen Melkersson - Melker, Malin, Pelle, Niklas och Johan - flyttar in i i Astrid Lindgrens TV-serie/film. Egentligen heter ön inte Saltkråkan utan Norröra. Det finns även en annan ö som heter Söderöra där man också spelat in delar av serien. På Norröra var jag tillsammans med två vänner idag. Det var fint!

Emma

Kikade in på Myrorna i förmiddags och hittade dessa koppar med tillhörande assietter. Något köp blev det inte men jag gillar dem. Egentligen är 70-tal inte min grej men det här mönstret faller mig i smaken. Servisen heter Emma och har gjorts av Paul Hoff för Gustavsberg. Den producerades 1971-77.

Nu blir det strax käk på mitt favoritställe à la Crêpe. De har svingoda, stora crepes där och det bästa av allt - det ligger på min gata. Sedan ska vi nog kika lite på de tappra själarna som springer Midnattsloppet. Förra året var jag med och sprang och jag måste säga att det var riktigt kul. Ska nog börja träna så att jag kan ställa upp nästa år...

Kräftpremiär

Ikväll ska jag på en spontan minikräftskiva tillsammans med kära barndomsvännerna Anna och Katta. Jag älskar kräftor och ikväll blir min kräftpremiär för i år så jag ser mycket fram emot det.

Det hade varit riktigt fint om man hade fått käka kräftorna på den fina kräftservisen ovan. Skålen och tallrikarna i två olika storlekar kommer från Rörstrand och jag lärde mig precis att Alf Wallander ligger bakom denna kräftservis. Glasens ursprung är (för mig) okänt. Har du 7300 kr över kan du slå till på detta + några delar till som jag har klippt bort från bilden på Blocket. Med tanke på det något begränsade användningsområdet för denna servis tycker jag dock att det är på tok för dyrt.

Min tanke var att jag skulle ta en liten joggingtur innan kräftskivan men det verkar som att himlen precis har öppnat sig och regnet fullkomligt vräker ner. Jag kanske svänger ihop en västerbottenspaj istället. Det låter väl gott?

Lite porslin blev det i helgen

Jag har varit hemma i Norrflärke på blixtvisit i helgen. Anledningen till att jag åkte hem var för att träffa mina fina tjejkompisar där hemma. Vi hyrde en stuga i Trehörningsjö och hade det hemskt trevligt med god mat och dryck, bastu och bad och framför allt trevligt sällskap. Innan vi drog iväg hann jag dock med två loppisar.

På den första var jag hemskt sugen på de här kaffekopparna. Jag tycker att de är jättefina men tyvärr var skicket lite för dåligt (även om det inte syns på bilden). Kopparna är norska och kommer från porslinsfabriken Egersund.
 
Istället slog jag till på två engelska assietter av den modell som ses längst ned till vänster på denna bild. De kostade bara 2 kr/st och jag tänkte att om inte annat kan man ha dem till att ställa blomkrukor på. På loppis nummer två köpte jag skålen till höger för 25 kr. Man ser inte riktigt på bilden hur fin den är. Den är ganska mycket större än en vanlig djuptallrik. Skålen kommer från Gustavsberg och dekoren heter "Bukett". När jag slog på namnet på Svenskt Porslin visade det sig att Wilhelm Kåge har gjort "Bukett" och att den tillverkades 1936-1939. Den flata tallriken längst upp fick jag av min snälla syster. Den heter "Neptun" och kommer från Gefle.

Antikt i Lögdeå

Under en av mina semesterdagar åkte jag, mamma och pappa på utflykt till Umeå. På vägen dit, i Lögdeå närmare bestämt, såg vi en skylt med texten "Antikt" och var naturligtvis tvungna att göra ett litet stopp. Den lilla antikaffären visade sig vara en riktig pärla med hur mycket prylar som helst. Mycket fint var det också och priserna var skäliga. Dit åker jag gärna igen!

Mycket prylar fanns det.


Tekoppar ur serien Vinranka av Arthur Percy för Gefle.


Plåtburkar fanns det gott om.


Fint kryddställ. Ett likadant finns hemma hos mina päron.


Konstigt nog upptäckte jag den vita skålens skönhet först nu när jag kollade igenom bilderna. Den är ju jättefin!


Med mig hem från antikboden fick jag sex stycken efterrättstallrikar med blå ränder och guldstjärnor. Tänk er vad fint att äta jordgubbar med grädde ur dessa!

RSS 2.0