IKEA på Liljevalchs

I helgen har jag haft mamma på besök. Vi har haft några mycket trevliga dagar i den tryckande värmen. Igår besökte vi IKEA-utställningen på Liljevalchs. En trevlig utställning som är väl värd ett besök.

Detta möblemang kommer från sent 60-tal. Personligen gillar jag inte den här stilen men det är ändå skoj att se vad som var modernt under olika tidsepoker.

70-tal. Heter fåtöljen Skopan? Jag har glömt...

Ett berg av fina stolen "Ögla" från 1961.

Nu kommer vi till de riktigt fina grejerna. Skåpet "Tema" från mitten på 50-talet går inte av för hackor.

Det gör inte heller det lilla soffbordet "Lövet". Mamma berättade att de hade ett sådant bord hemma när hon var liten. Den givna frågan är naturligtvis: Var är det nu?

Fint blommigt porslin, "Midsommar", från 1975.

I ett rum hängde ett tjugotal exemplar av denna fina taklampa, från IKEA:s senaste PS-kollektion.

Efter att ha kikat på utställningen fikade vi i det mysiga caféet på Liljevalchs innegård. Mycket gott fika!

Syster med god smak

Den här bilden är tagen i min systers rum hemma i Norrflärke. Något ordningsfreak är hon inte - hennes rum är ännu mer överfyllt med prylar än mitt - men god smak och ett tränat loppisöga har hon. Fatet till höger är jag hemskt avundsjuk på, det tillhör serien Picknick av Marianne Westman. De båda kakfaten är också väldigt fina. De lustiga tomtebarnhuvudena att hänga i julgranen är förra årets julklapp från snälla storasyster.


Prickiga glas

Jag hade två värdecheckar á 50 kr på Lagerhaus som jag valde att lägga på dessa glas med små rosa prickar. Det blir fint att dricka saft ur dem i sommar. Glas var verkligen något som jag behövde eftersom jag bara har fyra kvar av de IKEA-glas som jag köpte när jag bodde i Linköping.

Glad midsommar på er! Låtom oss hålla tummarna för att vädret blir OK i helgen.

Söndagsnöje

Sommaren lyser med sin frånvaro och jag tillbringar söndagen med att fästa tusen trådar och sy ihop de mormorsrutor som jag virkat under våren. Till det dricker jag kaffe i en hemskt fin kopp från Lagerhaus. Jag har sex stycken; två mintgröna, två turkosa och två rosa. Jag ska visa dem närmare en annan dag. När jag var i mataffären sist såg jag att det fanns Singoalla lakrits och kände mig tvingad att prova. Frågar ni mig var det ingen höjdare.

String, teak och kärlek

Detta set i svart string och teak köpte jag på blocket för ett tag sedan. Det är ett blombord, en telefonhylla och ett sidobord. Blombordet har jag letat efter en längre tid så det var främst det som lockade mig men de andra två sakerna som följde med är ju inte dumma de heller.

Förresten, jag har en ny kärlek. Han heter Joshua Radin och sjöng och plinkade gitarr på nyhetsmorgon i TV4 i morse. Ja, ja, ja, vad bra! Vilken lycka att vi äntligen har funnit varandra. Nu beger jag mig ut på stan för att köpa hans senaste skiva. Lyssna på honom här. Om ni befinner er i Stockholm kan ni se honom på Where The Action Is i eftermiddag. Själv avskräcks jag lite av entrépriset på 900 kr så jag nöjer mig med att köpa skivan.

Drive in-loppis

Idag har jag och två vänner varit på utflykt till Täby galoppbana. Ända fram till början på oktober kommer det att vara drive in-loppis där varje lördag och söndag. Folk kommer dit med sina bilar, öppnar bakluckan och säljer sådant som de inte längre vill ha kvar. Det var en hel del barnkläder och leksaker men även mycket porslin och andra prylar. Det enda som jag fick med mig hem var det här guldäpplet som man kan öppna. Det kostade 10 kr och tills vidare får det stå på mitt fönsterbräde, i gott sällskap av andra kitschiga prylar.

En liten paus

Jag kommer att ta en liten paus från bloggen nu, men jag lovar att vara tillbaka snart igen, antagligen redan till helgen. På återseende!


RSS 2.0