På tal om designprinsen

Prins Carl Philip har, som ni kanske har sett, designat en kollektion bestick för Gense. Prinsens bestick är de till vänster. Jag tycker att de är fina men frågan är om jag inte gillar de klassiska Focus de Luxe ännu mer. De formgavs av Folke Arström för Gense inför H55-mässan i Helsingborg 1955 men är nu åter i produktion. Focus de Luxe kan köpas via designonline.se.

Bilder: gense.se och designonline.se

Skålar i plast

Jag tycker att det är ganska kul att baka men jag kan lova er att det skulle kännas ännu roligare att göra det i dessa fina skålar från danska Rice. Det skulle till och med kännas kul att sleva ner en tråkig matlåda i dem. De finns hos bagarenochkocken.se och ett set om fyra skålar kostar 395 kr.

Annars är ju Margretheskålen av designprinsen Sigvard Bernadotte en klassiker. Även denna hittar du hos bagarenochkocken.se. 399 kr får du pröjsa för den.

Bra tisdag

Idag är en bra dag! Jag har nämligen i grevens tid fått mitt jobbkontrakt förlängt. Egentligen gick det ut 1:a juni men nu är det klart att jag har fått ett vikariat för en tjej på jobbet som är mammaledig. Så himla skönt! Jag fick beskedet idag och för att fira mig själv gick jag raka vägen från jobbet till butiken Coctail på Skånegatan i Stockolm. Där köpte jag den superfina kaninlampan som jag har suktat efter en längre tid. Å, den är så hemskt fin! Ser ni vad snäll den ser ut att vara? Det är viktigt att ta varje tillfälle i akt att fira tycker jag.

Ännu en lampa

Som ni kanske har märkt har det varit urdålig aktivitet på bloggen på sistone. För att ni ska veta att jag och bloggen fortfarande lever passar jag på att visa en bild på en jättefin lampa som jag fick av mamma och pappa när jag fyllde år. Miljön den står i just nu, mitt lilla överbelamrade rum hemma hos päronen, gör den inte riktigt rättvisa. Men tänk er den bakom en trevlig läsfåtölj, kanske en Emma, i ett mindre rörigt rum. Fint!

Söta fröken kruka

Den här fröken köpte jag på Kupan i lördags för 10 kr. Den ser stor ut på bilden men den är ganska liten, max 15 cm hög.

Jag tänker plantera en Hemtrevnad i henne så att det blir som en peruk. Visserligen har hon ju redan hår men jag tror att det blir extra fint med lite grönt krull.  

Familjen Rådjur

Den här lilla rådjursfamiljen hade min mamma när hon var liten. De är söta och lite fula på samma gång tycker jag. Hur som helst stötte jag på det stora rådjuret på Röda Korset Kupan härom dagen och kunde bara inte låta det stå kvar där. Så nu har jag också början till en orange rådjursfamilj. Fem kronor kostade den första familjemedlemmen.

Hemma hos Malin (sista delen för den här gången)

God morgon! Skönt med fredag va? Jag tänkte att jag skulle visa de sista bilderna från Malins fantastiska hus. Kanske får jag chansen att besöka detta hus igen nästa gång jag åker hem och i så fall är det inte omöjligt att det blir en fortsättning här på bloggen.

I ett av köken står en stannsäng. Normalt sett, när den inte är överbelamrad av julpynt och annat, kan man sova där i, både på nedervåningen och bakom luckorna på övervåningen. Dock får man inte vara så lång om man ska kunna sova i en sådan här säng då den är ganska kort. Inte nog med att man kan sova både uppe och nere, det finns även en låda att dra ut under sängen. Kortsidan fungerar som skåp/byrå. Charmig möbel men ett riktigt åbäke om man skulle vilja flytta på den.

Söt tavla som passar bra i ett barnrum.

Tjusig dräkt med tillhörande huvudbonad.

Fin plåtburk att förvara bröd eller kakor i. Jag gillar färgen. Det enda som är lite synd är att det är skrivet "havrekex" med röd tusch på locket (fast lite charmigt också). 

Det här, förstår ni, är en kjolvärmare. Förr i tiden hade damerna med sig sådana till kyrkan under vintern. De placerades  under damernas kjolar för att hålla benen varma i den kalla kyrkbänken. Nu för tiden är de fina som vanliga ljuslyktor.

Skön hårtork! En sådan måste man nog ha för att kunna få till den rätta femtiotalsfrillan.

Vackert målat träskrin.

En taklampa som skulle bli riktigt fin om man fräschade till tyget lite.
 
Ljushållaren närmast i bild är fin eftersom själva klämman ser ut som kotte.

Det här är botten på ett ystkar. Trevligt att göra ost själv och extra kul att få ett fint mönster på!

Vi avslutar bildserien med en spinnrock. Spinnrockar fanns det gott om i detta hus. Det fanns även säckvis med gammal ull men jag gissar att ullen kommer att åka raka vägen i soporna eftersom den inte var så värst fräsch...

Fint hemma hos Gudrun

I Gudrun Sjödéns hemmasortiment för Våren 2009 finns hur mycket fint som helst. Titta här bara:

Dukningen på första bilden är himla fin. Kul med färger! På bild nummer två skulle jag vilja ha allt; gardinerna, bäddseten och mattan.

Det finns även en svalare serie som går i blå toner. Överkastet till vänster och mattan på den högra tycker jag är speciellt fina men egentligen är allt som syns på bilderna väldigt fint.
 

Den här mattan går inte heller av för hackor. Stor och härlig är den: 140 x 180 cm. Jag har kollat på den i verkligheten också och den är fantastisk!

Bilder: Gudrun Sjödén

Skåp-TV

Jag skulle kunna tänka mig att ha en sådan här TV. Den tar onekligen mer plats än en platt-TV men det fiffiga är ju att man kan dra igen luckorna när man inte tittar på dumburken. Detta exemplar såg jag på loppis för ett tag sedan och jag tror att den kostade två-trehundra kronor. Frågan är dock om det inte är lite brandfarligt att ha TV:n instängd i ett skåp sådär?

Dagens loppisfynd

Idag har jag och Anna varit på loppis. Inga stora fynd men några smågrejer blev det. En saftflaska för 5 kr som jag vill ha hemkokad, rosa lemonad i. Om ni har läst första och hittills enda numret av Leilas Country Living så vet ni att där finns ett recept på citronsaft som färgas knalligt rosa av rödbetor. Den saften tänker jag mig att jag ska göra och förvara i den här flaskan. Glaset med den gröna foten fick jag för 10 kr. Jag tycker att det är fint och kanske kommer jag att börja samla på sådana glas. I bakgrunden syns dagens mest konstiga köp. Det är en tavla utan ram som jag inte riktigt vet vad jag ska göra med men jag kunde inte motstå de söta ekorrarna. Dessutom kostade den bara en femma.

Kakförvaring

För ett tag sedan köpte jag trevåningskakburken på bilden för 55 kr på Tradera. Nu återstår bara att fylla den med kakor. Att tänka på när man handlar på Tradera är att frakten ofta kan springa iväg och bli dyrare än själva varan. I detta fall bodde säljaren dock inte så långt ifrån mig så jag kunde åka och hämta burken.

Plastbandslampor

I helgen har det varit dålig aktivitet på bloggen på grund av att jag har haft besök av mina syskon + systers pojkvän. Vi har haft en fantastisk helg med massa skoj! Bland annat spenderades gårdagskvällen på Gröna Lund. Jag gillar inte att åka karuseller och dylikt men övertalades till slut att åka berg- och dalbanan. Skitläskigt men jättekul var det!


Nu över till något annat. Som ni kanske har märkt har jag en förkärlek för lampor av alla de slag och jag tänkte att jag skulle visa er ett par bilder på en typ av lampa som jag tycker mycket om, nämligen plastbandslampan. Tyvärr har jag ännu inte någon i min ägo...
 

Det har däremot mina föräldrar. Den här står hemma i deras vardagsrum. Fin modell i fina färger! Notera även snurrlampan som skymtar till vänster i fönstret. Det är en annan typ av lampa som jag gillar. Den är konstruerad som två cylindrar och när lampan blir varm börjar den inre snurra så att det ser ut som att motivet på den yttre rör sig (hänger ni med?). Jag tror att snurrlamporna var populära på 70-talet och de finns med många olika motiv, t.ex. hav, bilar, vattenfall och bränder. Plastbandslamporna är av tidigare årtal, antagligen 50-tal men de skulle också kunna vara från 60-talet.

Även min lillebror har en schysst plastbandslampa, dock i en annan modell och i lite poppigare färger. Den känns lite mer ungdomlig och passar perfekt i hans lya.

RSS 2.0