Plastbandslampor

I helgen har det varit dålig aktivitet på bloggen på grund av att jag har haft besök av mina syskon + systers pojkvän. Vi har haft en fantastisk helg med massa skoj! Bland annat spenderades gårdagskvällen på Gröna Lund. Jag gillar inte att åka karuseller och dylikt men övertalades till slut att åka berg- och dalbanan. Skitläskigt men jättekul var det!


Nu över till något annat. Som ni kanske har märkt har jag en förkärlek för lampor av alla de slag och jag tänkte att jag skulle visa er ett par bilder på en typ av lampa som jag tycker mycket om, nämligen plastbandslampan. Tyvärr har jag ännu inte någon i min ägo...
 

Det har däremot mina föräldrar. Den här står hemma i deras vardagsrum. Fin modell i fina färger! Notera även snurrlampan som skymtar till vänster i fönstret. Det är en annan typ av lampa som jag gillar. Den är konstruerad som två cylindrar och när lampan blir varm börjar den inre snurra så att det ser ut som att motivet på den yttre rör sig (hänger ni med?). Jag tror att snurrlamporna var populära på 70-talet och de finns med många olika motiv, t.ex. hav, bilar, vattenfall och bränder. Plastbandslamporna är av tidigare årtal, antagligen 50-tal men de skulle också kunna vara från 60-talet.

Även min lillebror har en schysst plastbandslampa, dock i en annan modell och i lite poppigare färger. Den känns lite mer ungdomlig och passar perfekt i hans lya.

Kommentarer
Postat av: Libby

Jag gillar de glada plastbandslamporna, men tror inte att jag ska ha en själv. Lovar hålla ögonen öppna, ser jag en snygg till bra pris tipsar jag dig!

2009-05-04 @ 01:42:09
URL: http://femtiotalsjakten.blogg.se/
Postat av: helena

Superduperläckra lampor!

Min mormor hade en sån där snurrlampa! Jag har träffat på nån sån på loppis! Plastbandslamporna är lite svårare att hitta tycker jag!

2009-05-04 @ 08:06:47
URL: http://www.retro-tokig.com
Postat av: Gitte

Jag lägger genast in dig bland favoriter!! Ser fram emot fler inlägg framöver! =)!

2009-05-05 @ 10:23:32
URL: http://www.bortbytingen.bloggagratis.se
Postat av: mamma

kul att du har med min favoritlampa i din blogg. Det jag ser är att jag måste ordna upp sladden till den, så att den inte ringlar som en orm över golvet. Blomkrukorna i fönstret tycker jag är värda lite omtanke också, eller hur? Lagerbladet i stora krukan verkar lite malplacerat men den ska ju snart ut i det fria. Den väntar bara på lite mer sol och värme.

2009-05-05 @ 20:52:13
Postat av: Muriel

Jaså skinkan har en sån cool lampa - inte dåligt det inte! Gillar också de där plastbandslamporna - riktigt fräsiga är de minsann :) Har tidigare funderar på att göra en egen - visserligen förlorar man den gamla charmen då, men det vore kul att gå lös och pyssla lite själv också :) kram på dig kompis!

2009-05-05 @ 22:44:14
URL: http://www.the-mungbeans.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0