Hemma hos Malin (sista delen för den här gången)

God morgon! Skönt med fredag va? Jag tänkte att jag skulle visa de sista bilderna från Malins fantastiska hus. Kanske får jag chansen att besöka detta hus igen nästa gång jag åker hem och i så fall är det inte omöjligt att det blir en fortsättning här på bloggen.

I ett av köken står en stannsäng. Normalt sett, när den inte är överbelamrad av julpynt och annat, kan man sova där i, både på nedervåningen och bakom luckorna på övervåningen. Dock får man inte vara så lång om man ska kunna sova i en sådan här säng då den är ganska kort. Inte nog med att man kan sova både uppe och nere, det finns även en låda att dra ut under sängen. Kortsidan fungerar som skåp/byrå. Charmig möbel men ett riktigt åbäke om man skulle vilja flytta på den.

Söt tavla som passar bra i ett barnrum.

Tjusig dräkt med tillhörande huvudbonad.

Fin plåtburk att förvara bröd eller kakor i. Jag gillar färgen. Det enda som är lite synd är att det är skrivet "havrekex" med röd tusch på locket (fast lite charmigt också). 

Det här, förstår ni, är en kjolvärmare. Förr i tiden hade damerna med sig sådana till kyrkan under vintern. De placerades  under damernas kjolar för att hålla benen varma i den kalla kyrkbänken. Nu för tiden är de fina som vanliga ljuslyktor.

Skön hårtork! En sådan måste man nog ha för att kunna få till den rätta femtiotalsfrillan.

Vackert målat träskrin.

En taklampa som skulle bli riktigt fin om man fräschade till tyget lite.
 
Ljushållaren närmast i bild är fin eftersom själva klämman ser ut som kotte.

Det här är botten på ett ystkar. Trevligt att göra ost själv och extra kul att få ett fint mönster på!

Vi avslutar bildserien med en spinnrock. Spinnrockar fanns det gott om i detta hus. Det fanns även säckvis med gammal ull men jag gissar att ullen kommer att åka raka vägen i soporna eftersom den inte var så värst fräsch...

Kommentarer
Postat av: mamma

Åh, jag blir alldeles sjuk när jag ser kjolvärmaren. Jag vet inte hur länge jag varit på jakt efter en gammal sådan. De är inte helt lätta att få tag i.

Stannsängen är en jättetrevlig möbel, eller hur? Både du, Lena och Ante sov ju där, när ni var små och det var så himla mysigt.

2009-05-15 @ 12:41:41
Postat av: Libby

Alltså, vad ÄR det där för hus? Lämnade de som bodde i det huset för 30 år sedan och allt står kvar? Det känns som en filminspelningsplats eller någonting. Fantastiskt! Tack för titten!

2009-05-15 @ 23:31:54
URL: http://femtiotalsjakten.blogg.se/
Postat av: Sara

Libby: Ja, visst är det fantastiskt! Jag har aldrig sett något liknande. Det är faktiskt inte så jättelänge sedan Malins farföräldrar bodde i huset. Men huset är gammalt och det verkar som att inte en enda pryl har slängts under de senaste 100 åren.Mamma: Ja, kjolvärmaren är jättefin och det är mysigt att sova i stannsäng.

2009-05-16 @ 11:23:04
URL: http://skattkammaren.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0